4 фактори, що гальмують схуднення, навіть якщо ви активно займаєтеся спортом

Знайома ситуація? Ви придбали абонемент у спортзал, або знайшли на YouTube ідеальне тренування, і з нетерпінням чекаєте результатів. Ви уявляєте, як ваше тіло стає струнким і підтягнутим, як у того фітнес-блогера, на якого ви підписані. Але час минає, а ваги вперто стоять на місці. Чому ж так відбувається?

Відсутній негативний енергобаланс

Значить, ви займаєтеся спортом і навіть робите це регулярно, але споживаєте більше калорій, ніж витрачаєте під час тренувань.

Наприклад, ви випили 2 капучино (один — 220 ккал, два — 440 ккал). А за одну годину кардіо-тренування спалили 300-500 ккал. Отже, ви лише «компенсували» капучино своїми тренуваннями. А якщо ви ще їли щось протягом дня, вживали інші рідкі калорії… Тепер ви розумієте, чому ви не схуднули.

Тому, якщо ви хочете скинути вагу з допомогою тренувань, вам потрібно забезпечити достатню кількість білка при помірному зменшенні споживання вуглеводів і униканні швидких рафінованих вуглеводів. Лише такий режим харчування допоможе вам зменшити вагу. Запам’ятайте, що при суворому обмеженні білка ви втратите м’язову масу і погіршите стан шкіри.

Неадекватні фізичні навантаження

Недостатні навантаження, нерегулярні та однотипні тренування. Якщо людина відвідує заняття один або два рази на тиждень, і ще й тренується менше години, не включаючи кардіо та силові вправи, то це недостатньо ефективно.

Згідно з новітніми дослідженнями, мінімальний обсяг активних спортивних навантажень для скидання ваги — це 3 години на тиждень. Тобто або 3 заняття по годині, або 6 днів на тиждень по 30 хвилин.

Надмірні тренування

Коли людина, яка не звикла до спорту, займається кожного дня, то це негативно впливає на її здоров’я. Вона відчуває стрес, втому, проблеми зі сном, набряки, голод і ризикує з’їсти забагато. Тому треба дотримуватися золотої середини.

Гормональні порушення

Найпоширенішою гормональною проблемою, що заважає схудненню, є гіпотиреоз. Це стан, при якому щитоподібна залоза працює недостатньо активно, що призводить до вираженого уповільнення обміну речовин. Саме тому вага не знижується, а втома та слабкість лише посилюються.

Читайте також: