Коли варто снідати та вечеряти, щоб скинути вагу: поради дієтолога

Нахід Алі, відомий дієтолог та лікар, поділився своїми рекомендаціями щодо оптимального часу для сніданку та вечері. Він стверджує, що дотримання чіткого графіку харчування може не лише сприяти схудненню, але й загалом покращити ваше самопочуття та здоров’я.

Коли потрібно снідати та вечеряти

Дієтолог стверджує, що чіткий розпорядок дня надзвичайно корисний для людей, які прагнуть схуднути. Більш того, вони рекомендують всім людям замислитися над переходом до “життя по годинах”.

“Життя в гармонії з циркадними ритмами організму означає починати день о 6 годині ранку та закінчувати активність до 22:00. Якщо дотримуватися цього принципу при виборі часу для сніданку та вечері, то можна збільшити ефективність спалювання жиру в організмі”, – зазначив лікар.

Дійсно, за словами дієтолога, найкращим часом для сніданку вважається година після пробудження. Це означає, що якщо ви прокинулися о 6 годині ранку, то оптимальним буде вжити їжу до 7 години.

Лікар наголошує, що вечеряти рекомендується за 2-3 години до сну. Це означає, що якщо ви плануєте лягати спати о 22:00, то останній прийом їжі має бути не пізніше 19:00. Завдяки цьому ваш організм матиме достатньо часу для перетравлення їжі, а метаболізм вночі вже буде сповільнюватися, що сприятливо впливає на сон та загальне самопочуття.

“Цей графік підтримує чутливість до інсуліну та допомагає контролювати гормони голоду протягом дня, тим самим допомагаючи зменшити жир на животі”, – пояснив лікар.

Читайте також: