ТОП-5 простих правил для спалювання жиру без спортзалу та дієт

Людський організм спалює жир, коли витрачає більше енергії, ніж отримує з їжею. Цього можна досягти за допомогою дієти та фізичних вправ. Однак підтримка дефіциту калорій може бути складною. Це потребує багато часу, сил та самодисципліни, що не завжди можливо для людей з щільним графіком або тих, хто не має досвіду в схудненні. Для цього існують альтернативні методи, які можуть допомогти вам спалити жир.

Їжте більше білка

Споживайте більше продуктів, що містять білок, щоб зменшити кількість жиру в організмі. Білок сприяє відчуттю насичення: він допомагає вам не хотіти їсти довше і збільшує м’язову тканину. А коли у вас більше м’язів, ваш організм споживає більше енергії, навіть коли ви відпочиваєте.

Але це не все: ваш організм витрачає багато енергії на те, щоб засвоїти їжу, що містить багато білка – чверть калорій, які ви отримуєте від неї, не накопичується у вигляді жиру. Таким чином, вживання білків, які є в рибі, м’ясі, яйцях, бобах або горіхах, може допомогти вам зменшити апетит – і споживати менше калорій. Тому варто контролювати свій базовий обмін речовин.

Рухайтесь більше

Фізична активність дуже важлива для скидання ваги. За результатами наукових досліджень, Американський коледж спортивної медицини радить робити вправи помірної інтенсивності від 150 до 250 хвилин на тиждень, щоб тримати себе у формі.

Це не обов’язково повинна бути довга бігова дистанція або тренажерний зал – ви також можете рухатися більше, швидко ходячи, виконуючи домашні справи або користуючись сходами замість ліфта.

Забезпечте собі здоровий нічний сон

Спати достатньо важливо для різних сторін здоров’я, зокрема для зменшення жиру. Найбільше дослідження про те, скільки треба спати, проведено в Каліфорнійському університеті.

За результатами дослідження, науковці радять спати від семи до дев’яти годин кожної ночі. Нашому організму необхідний час для відновлення, на що також витрачається багато калорій.

Якщо ви погано відпочиваєте і відчуваєте напругу наступного дня, ви схильні до переїдання, що призводить до енергетичного дисбалансу і, врешті-решт, до набору ваги. Це переважно пов’язано з підвищенням вироблення кортизолу та порушенням вироблення гормону лептину, який відповідає за ситість, та гормону греліну, який підбурює апетит.

Пийте достатньо води

Щоб зменшувати жир, краще обмежувати цукор. Але він знаходиться в багатьох напоях, що робить їх особливо небезпечною пасткою у повсякденному житті.

Солодкі напої мають багато калорій, не насичують, негативно впливають на рівень інсуліну, а також є особливо поганим джерелом енергії. Заміна солодких напоїв на воду без газу, ароматизовану воду або несолодкий чай може стати важливим фактором для зниження ваги.

Скільки треба пити на день? Ідеальне споживання рідини становить близько 4% від маси тіла. Наприклад, якщо ви важите 58 кілограмів, рекомендується пити близько 2,3 літра за день.

Спробуйте періодичне голодування

Переривчасте голодування показало себе як особливо ефективний метод зменшення жиру та ваги. Такий тип голодування може допомогти знизити апетит і перш за все почуття голоду, що також позитивно впливає на масу тіла.

Ще один корисний вид голодування – 36-годинне голодування – воно дає кишечнику невеликий відпочинок, і енергія врешті-решт береться з жирових клітин.

Читайте також: