Щоденне вживання цибулі: користь чи шкода для організму

Цибуля славиться своїм різким і ароматним смаком, особливо коли її споживають у свіжому вигляді. Коли її підсмажують або карамелізують, вона набуває солодкого присмаку. Якщо ви часто вживаєте цибулю в своєму харчуванні, ви можете помітити низку переваг для організму.

Користь цибулі для здоров’я

Може покращувати здоров’я кишківника

Цибуля є натуральним джерелом пребіотиків, які потрібні для гарного здоров’я кишківника.

Може поліпшувати здоров’я серця

Наявні дані свідчать про те, що споживання цибулі може не лише допомогти в попередженні і лікуванні дисліпідемії та гіпертонії, але в кінцевому рахунку може допомогти зменшити ризик серцево-судинних хвороб.

Може бути корисною для здоров’я очей

Цибуля містить багато сірки, яка важлива для синтезу глутатіону, одного з найсильніших антиоксидантів організму. Цей антиоксидант, зокрема, потрібен для здоров’я очей, допомагаючи запобігати старінню сітківки, катаракті та глаукомі.

Може знижувати ризик розвитку деяких видів раку

Цибуля має багато антиоксидантів та сірчаних сполук, які потенційно можуть знижувати ризик розвитку деяких видів раку, таких як рак легень, простата і шлунок.

Має антимікробні властивості

Дослідження показали, що ефірні олії цибулі можуть допомогти знизити такі бактерії, як стафілокок ауреус та сальмонела.

Недоліки цибулі

Серед можливих недоліків споживання цибулі можна виділити ризик виникнення дискомфорту в травленні, алергічних реакцій та неприємного запаху з рота.