М’ясне задоволення без шкоди: експерти назвали найкориснішу ковбасу

Бутерброди з ковбасою – це справжня класика, яка поєднує простоту приготування, ситність та смак. Проте, ковбаса ковбасі ворожнеча, адже полиці магазинів рясніють різноманіттям видів, складів та етикеток. Як же не розгубитися та зробити правильний вибір, не шкодячи здоров’ю?

Фахівці з харчування та лікарі розкрили секрети вибору найкориснішої ковбаси, а також розповіли, яких інгредієнтів не варто боятися, адже вони не шкодять нашому організму.

Яка ковбаса найкорисніша для здоров’я

Домашня ковбаса

Вона виготовлена з натуральних і екологічних продуктів, без штучних добавок і фарбників. Така ковбаса містить чисте м’ясо, яке насичує наш організм білком. Крім того, спеції, які використовуються для приготування ковбаси, мають антиоксидантні властивості і допомагають запобігати різним хворобам. Не дивно, що домашня ковбаса зайняла перше місце за корисністю.

Ковбаса вищого ґатунку за ДСТУ – державних стандартів

Експерти кажуть, що барвник Е250, який міститься в складі продукту, не шкодить здоров’ю. Він додається для того, щоб ковбаса не мала непривабливого зеленого або темно-коричневого відтінку, який може бути від частинок мозку або субпродуктів. Також в ковбасі може бути аскорбінова кислота і коптильні речовини, які не викликають шкоди організму. Тому ковбаса вищого ґатунку отримала друге місце за корисністю.