Японська революція в схудненні: забудьте про дієти та вправи

Жителі Японії славляться своїм довгим життям і чудовим здоров’ям. Їхній секрет криється не лише в генетиці, але й у здоровому способі життя, який включає правильне харчування, фізичну активність та унікальні дихальні вправи.

Відомий японський актор Мікі Ресуке поділився однією з таких вправ, яка, за його словами, допомагає схуднути без жорстких дієт та виснажливих тренувань.

Як Мікі Ресуке схуд

Мікі Ресуке не тільки японський кіноактор, але й експерт з питань здорового способу життя та фітнесу. Він має дуже просту таємницю, яка допоможе вам зменшити вагу.

Актор страждав від болю у спині, тому почав робити спеціальні вправи. Вони включають техніки дихання, переміщення ваги та напруження м’язів.

Спершу Ресуке застосовував дихальну техніку, яку йому порекомендував лікар, щоб полегшити біль у спині. Але він скоро виявив, що він також скидає кілограми завдяки регулярному застосуванню “методу довгого дихання”.

За 50 днів він втратив 13 кілограмів, його талія звузилася на 12 сантиметрів, а рівень жиру в тілі зменшився з 25 до 6,6 відсотків – можливо, тільки через дихання.

Але це не все: актор також заявляє, що його волосся стало більш густим, шкіра – світлішою, а він виглядає молодше. Дихальна техніка як чудо фітнесу та омолодження здається надзвичайною.

Як працює метод “довгого дихання”

  1. Встаньте прямо, поставте одну ногу перед собою, а іншу відведіть назад, трохи повернувши ступню назовні, зберігаючи при цьому стегна прямими.
  2. Перенесіть всю вагу тіла на задню ногу і трохи відведіть верхню частину тіла назад.
  3. Повільно вдихніть протягом трьох секунд і підніміть руки над головою, витягнувши руки.
  4. Потім енергійно видихніть протягом семи секунд, напружуючи м’язи тіла, і підніміть руки на висоту плечей.
  5. Тепер цей процес слід повторювати протягом двох-п’яти хвилин.
  6. Вправу слід виконувати щодня.

Чи можна схуднути за допомогою цієї техніки

Це не секрет, що дихання впливає на наш настрій та розум. Вплив поверхневого та прискореного дихання на організм досліджувався багатьма науковцями. Встановлено, що воно може призвести до посилення стресу, підвищення кров’яного тиску, труднощів з концентрацією уваги та втоми.

Втім, дихальні вправи з глибоким та рівномірним диханням можуть значно допомогти розслабленню. Цей метод ґрунтується на регулярному виконанні довгих та глибоких вдихів.

Дихання це ще не все

Немає доказів, що метод глибокого дихання дійсно ефективний.

На жаль, ви не досягнете значного зниження ваги в довгостроковій перспективі, якщо будете користуватися тільки методом дихання. Дихальні вправи – це чудовий спосіб розрядитися і відпочити, що також може допомогти вам у схудненні.

Крім того, організм отримує достатньо кисню, що позитивно впливає на мозок і тіло. Однак якщо ви дійсно хочете схуднути, вам потрібно дотримуватися здорової дієти і робити фізичні вправи.

Важливо: інтенсивне дихання може спричинити в деяких людей запаморочення. Якщо ви хочете спробувати цей метод, робіть це з обережністю.