Як зберегти струнку фігуру після схуднення: поради дієтологині

Схуднути – завдання, з яким може впоратися майже кожен. Проте, значно складніше утримати втрачену вагу. Отримані після виснажливих тренувань та жорстких обмежень омріяні кілограми часто повертаються протягом декількох місяців.

Про те, як правильно втримувати вагу після схуднення, розповідає дієтологиня Ольга Безугла.

Активний спосіб життя

Важливо підтримувати рухливість, щоб не набирати зайву вагу. Не обов’язково відвідувати спортзал і займатися важкою фізкультурою, достатньо робити щоденні прогулянки або прості вправи, щоб підтримувати форму.

Збалансоване харчування

Віддавайте перевагу продуктам з цільним зерном, фруктам і овочам, що містять багато клітковини, і уникайте переробленої їжі та цукру, щоб регулювати апетит і сприяти тривалому контролю ваги.

Ритмічне харчування

Не пропускайте прийоми їжі, бо це може призвести до того, що ви з’їсте занадто багато пізніше. Стабільний розклад харчування допомагає запобігати сильному голоду і контролювати розмір порцій.

Достатня кількість сну

Нестача сну може зіпсувати гормональний баланс, який впливає на голод, що може призвести до підвищення апетиту та набору ваги. Намагайтеся спати 7-9 годин на добу, але головне – це почувати себе відпочилим вранці!

Гідратація

Пиття достатньої кількості води може допомогти регулювати апетит і підвищити ефективність спалювання калорій.

Моніторинг ваги

Регулярне зважування допомагає виявляти незначні зміни в вазі, що може дати можливість швидко виправити їх.

Стрес-менеджмент

Стрес може спонукати до набору ваги через емоційне переїдання. Знаходження ефективних способів управління стресом, таких як медитація, глибоке дихання або йога, може допомогти уникнути цього.

Підтримка та спілкування

Залучення друзів або членів сім’ї до вашого процесу може забезпечити додаткову підтримку та мотивацію.

“Зазвичай такий набір інструментів може допомогти, але важливо розуміти, що Вам важливо змінити спосіб життя та набути нових навичок і успіх гарантовано”, – зазначає експертка.

Читайте також: