Помножте користь на два: ідеальні поєднання продуктів для вашого раціону
Деякі продукти самі по собі дуже корисні для здоров’я. Але їхні переваги можуть збільшитися, якщо ви поєднаєте їх з іншими харчовими складниками. Вони допоможуть одне одному краще проявити свої властивості і передати усі цінні мікроелементи.
Розповідаємо, які продукти варто їсти разом, щоб отримати більше користі.
Помідори та броколі
Ці продукти мають чудові протипухлинні властивості, а їх споживання у парі ефективно бореться з запаленням.
Цільні злаки і цибуля
Злаки містять багато заліза і цинку, які погано засвоюються організмом без сірки, яка є в цибулі, а також в часнику.
Зелень та лимон
Вітамін С допомагає рослинному залізу краще поглинатися організмом.
Брюссельська капуста і оливкова олія
Вітамін К, який міститься в капусті, розчиняється в жирах, тому оливкова олія допоможе йому засвоїтися.
Яблука і какао
У поєднанні з антиоксидантами какао, яблука стають хорошим засобом від атеросклерозу, через краще поглинання флавонолу кверцетину.
Чорний перець та куркума
В парі вони є чудовим протизапальним і антисептичним, антибактеріальним засобом, який допомагає долати ряд захворювань.
Помідори і оливкова олія
З помідорами, які багаті лікопіном, олія є справжнім щитом від серцево-судинних, неврологічних захворювань і старіння.
Нут і буряк
Нут багатий на вітамін В6 – він допомагає організму засвоювати багатий вітамінний склад буряка.