Помножте користь на два: ідеальні поєднання продуктів для вашого раціону

Деякі продукти самі по собі дуже корисні для здоров’я. Але їхні переваги можуть збільшитися, якщо ви поєднаєте їх з іншими харчовими складниками. Вони допоможуть одне одному краще проявити свої властивості і передати усі цінні мікроелементи.

Розповідаємо, які продукти варто їсти разом, щоб отримати більше користі.

Помідори та броколі

Ці продукти мають чудові протипухлинні властивості, а їх споживання у парі ефективно бореться з запаленням.

Цільні злаки і цибуля

Злаки містять багато заліза і цинку, які погано засвоюються організмом без сірки, яка є в цибулі, а також в часнику.

Зелень та лимон

Вітамін С допомагає рослинному залізу краще поглинатися організмом.

Брюссельська капуста і оливкова олія

Вітамін К, який міститься в капусті, розчиняється в жирах, тому оливкова олія допоможе йому засвоїтися.

Яблука і какао

У поєднанні з антиоксидантами какао, яблука стають хорошим засобом від атеросклерозу, через краще поглинання флавонолу кверцетину.

Чорний перець та куркума

В парі вони є чудовим протизапальним і антисептичним, антибактеріальним засобом, який допомагає долати ряд захворювань.

Помідори і оливкова олія

З помідорами, які багаті лікопіном, олія є справжнім щитом від серцево-судинних, неврологічних захворювань і старіння.

Нут і буряк

Нут багатий на вітамін В6 – він допомагає організму засвоювати багатий вітамінний склад буряка.