Останні новини

Їжте правильно: продукти, які втрачають свої властивості після охолодження

- 08 Лютого 2024, 18:02

Є п’ять видів продуктів, які потрібно обов’язково піддавати термічній обробці перед вживанням. Інакше вони можуть негативно вплинути на ваше здоров’я. Які ж продукти краще не їсти охолодженими, щоб не зашкодити собі, а також які продукти можна споживати холодними.

Які продукти треба їсти гарячими

Продукти з високим вмістом білків

Гаряче м’ясо, риба та яйця краще засвоюються організмом, ніж холодні. Білкова їжа в холодному вигляді не перетравлюється до кінця, що може призвести до розладів кишківника і надлишкової ваги.

Їжа, смажена на олії

Це уся жирна їжа, яку не рекомендується їсти холодною. Оскільки в такому вигляді жири не розкладаються, це викликає незручності в кишечнику і навантажує печінку.

Червоне м’ясо

Такий продукт дуже важкий для травлення, якщо його їсти холодним, можна отримати проблему з перевантаженням шлунково-кишкового тракту.

Супи

У цих стравах є тваринні білки, які теж погано перетравлюються в холодному вигляді. Але це не стосується холодних супів, як-от томатний чи окрошка.

Комбінація гарячих і холодних складників

Така їжа може спричинити переїдання, бо таке змішання інгредієнтів зменшує відчуття ситості.

Які продукти можна їсти холодними

Буженина

Ця страва дуже м’яка, коли її добре запекти, тому її краще їсти холодною. Можна з неї приготувати сандвіч або подати з тушкованою капустою і вареними яйцями.

Тушкована капуста

Гарнір з капусти набагато смачніший у холодному вигляді. Тушковану капусту можна їсти з цільнозерновим хлібом, печеним м’ясом та свіжими овочами.

Печінковий торт

Це ще одна страва, яка подається холодною і не шкодить здоров’ю. Її можна їсти з хлібом та овочевим салатом.

Риба в паніруванні

Така риба не вимагає підігріву, тому її можна їсти холодною, попередньо поливши лимонним соком.

По темі