Від яких продуктів краще відмовитися у спеку

Ще трохи і прохолодну весну змінить літня спека. У цей час дуже необхідно правильно харчуватися, аби добре себе почувати. Отже, від чого краще відмовитися у спекотні дні.

Жирні сорти м’яса

Без шашликів важко уявити собі літній відпочинок та захоплюватися ними все ж таки не варто. Адже дієтологи зазначають, що у спеку жирне смажене м’ясо дає неабияке навантаження на організм: зігріває його і змушує довго перетравлювати з’їдене. Та якщо все ж хочеться поласувати стравами з мангалу, краще відмовитися від свинини, яловичини та баранини на користь курки, індички та риби.

Багатокомпонентні страви

Це салати з великою кількістю інгредієнтів, чи з маринованими овочами, які затримують рідину в організмі із-за солі. Гарячі страви з картоплею, яка містить крохмаль. Дуже ситна і солона їжа тільки погіршить самопочуття у спеку.

Солодощі

Звичайно, ласощі з великим вмістом цукру негативно впливають на організм та зовнішній вигляд. Від тістечок, тортів, печива влітку краще відмовитися, тим паче, що їх можна замінити фруктами та ягодами. Дієтологи зазначають, що багато цукру небезпечно вживати людям, схильних до тромбозу. Солодощі можуть загострити проблему і довести до критичного стану, адже кров, яка згущується під час затримки рідини, вже неможливо розбавити водою.

Чай та кава

Улюблені ранкові напої краще залишити до холодів. Адже багаті кофеїном чай і кава мають сечогінний ефект і теж можуть не найкращим чином позначитися на самопочутті. Також слід менше вживати алкоголю та газованих напоїв. Найкращим замінником стане вода, в яку можна додавати фруктів.