Холодильник не для всіх: 10 продуктів, які краще зберігати при кімнатній температурі

Не всі продукти підходять для зберігання в холодильнику, де вони можуть швидше зіпсуватися при температурі 3 – 5 градусів. Все через те, що ми самі того не знаючи, ставимо в холодильник їжу, яка категорично не переносить холоду. Ось кілька продуктів, які варто залишити на столі чи в коморі.

Диня та кавун (ціла)

В дині містяться антиоксиданти, які зменшуються в холоді після збирання врожаю. Щоб запобігти розмноженню бактерій на порізаній дині, достатньо просто охолодити її.

Базилік

Базилік слід тримати в тіні, а стебла опустити в склянку з водою. Зверху базилік радять накривати пластиковим пакетом зі змійкою, щоб рослина могла дихати і зберігати вологість.

Картопля

Низькі температури в холодильнику переводять картопляний крохмаль в цукор. Це призводить до пісочної текстури, яка не буде смачною після готування.

Зберігайте її при температурі 8 градусів в паперовому пакеті в холодній коморі.

Помідори

Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, гальмуючи процеси, які надають їм свіжий аромат.

Мед

Мед абсолютно не можна зберігати в холодильнику. При низькій температурі він стає твердим, а ось кімнатна температура ідеально підходить для його зберігання.

Авокадо

Авокадо найкраще зберігати при кімнатній температурі в паперовому пакеті або ж без нього.

Персики

Персики, сливи, нектарини і абрикоси найкраще зберігати при кімнатній температурі, щоб вони могли дозріти.

Огірки

Огірки потрібно зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику, інакше, вони стають водянистими та швидко псуються.

Солодкий перець

У холодильнику перець втрачає свої смакові властивості і перестає бути хрустким.

Баклажани

В холодильнику вони втрачають свої смакові властивості. Зверніть увагу, що баклажани мають короткий термін зберігання, тому не зволікайте з їх приготуванням.