Небезпечна насолода: фрукти, які можуть нашкодити вашому здоров’ю

Фрукти – це джерело клітковини, яка корисна для вашого здоров’я. Але варто знати, які фрукти найбільш поживні та безпечні, а які можуть мати негативні наслідки.

Банани

Стримайтеся від споживання дозрілого банана на сніданок. Він відрізняється від більшості фруктів тим, що майже весь його склад – це вуглеводи. Вони дають 93% калорій у бананах, а 16% – це цукор.

На жаль, для шанувальників бананів, той корисний крохмаль, який є у недозрілих бананах, насправді перетворюється на цукор, коли фрукти дозрівають. Тому замість того, щоб з’їсти банан по дорозі на роботу, краще виберіть яблуко або грейпфрут. Так ви зможете наситити свій організм і не підвищувати рівень цукру в крові. Але якщо ви все одно не можете відмовитися від банана, краще надайте перевагу зеленуватому банану, і так ви отримаєте набагато більше користі.

Манго

Якщо ви хочете зберегти або зменшити свою вагу, манго вам не допоможе. Як і в бананах, у цих фруктах багато цукру – саме тому манго таке солодке за смаком. У одній порції фрукта ви знайдете 100 калорій та 23 грами цукру!

Звичайно, це не означає, що вам треба повністю відмовитися від фрукта, але слід споживати його помірно.

Вишні

Ці ягоди такі маленькі, що їх дуже легко з’їсти занадто багато. Але у вишнях, як і у манго та винограді, ви знайдете досить багато цукру – у одній порції міститься 17,7 грама речовини.

Це робить їх не найкращими фруктами для людей, які страждають від діабету чи дотримуються дієти. Крім того, надмірне споживання вишень може призвести і до набряку живота та газів, адже ці ягоди досить важко засвоюються.

Кокос

Так, кокоси можуть бути дуже смачними, проте насправді вони зовсім не такі корисні, як людям подобається думати. Насправді всього одна порція тертого кокоса містить цілих 283 калорії, і 224 з них припадає на жири. А це робить кокос одним із найжирніших фруктів.