Магній: його роль у підтримці здоров’я серця, м’язів, мозку та кісток

Магній – це дуже важливий мікроелемент для нашого здоров’я. Його дефіцит у організмі може призвести до різних проблем з м’язами, нервами та серцем. Розповідаємо, чому магній корисний, як він лікує, у яких продуктах міститься.

Як магній впливає на організм людини

Магній має велике значення для нашого здоров’я, оскільки він покращує роботу всіх внутрішніх систем організму. Тому він допомагає запобігти ризикам багатьох хвороб.

  1. Регулює рівень цукру в крові.
  2. Зміцнює кістки, захищає від втрати кісткової тканини, формує нові кісткові клітини.
  3. Відновлює енергетичний баланс в організмі.
  4. Підтримує імунну систему на високому рівні.
  5. Бореться з запаленнями та допомагає швидше заживати ранам.
  6. Запобігає розвитку захворюванням серця, артриту і діабету.
  7. Налагоджує роботу серця, зміцнює кровоносні судини.
  8. Знижує рівень «поганого» холестерину, підвищуючи «хороший».
  9. Захищає від головного болю, допомагаючи розширяти кровоносні судини головного мозку.

У яких продуктах міститься магній

Горіхи й насіння

Арахіс, пекан, мигдаль, кеш’ю, льон, насіння гарбуза та соняшника містять багато магнію, рослинних жирів та клітковини, тому ці продукти варто вживати щодня.

Цільнозернові продукти

Завдяки вмісту клітковини та магнію цільнозерновий хліб, вівсянка, коричневий рис позитивно впливають на рівень енергії в організмі, не додаючи зайвої ваги.

Авокадо

Окрім магнію, містить ряд вітамінів групи В, рослинні жири та клітковину, які налагоджують роботу серця.

Темна листова зелень

Цей продукт містить магній, кальцій, калій та залізо, також вітаміни А, С і К. Тому позитивно впливають на роботу всього організму, захищаючи від хвороб серця, нервової системи та діабету ІІ типу.

Соя

Містить в собі велику частку білка рослинного походження, тому вкрай важлива для здоров’я і не шкодить фігурі. А ще за рахунок вмісту магнію добре впливає на роботу серця та мозку.

Квасоля

Цей продукт необхідно ввести до свого раціону, оскільки він багатий на магній та клітковину. У разі дотримання дієти квасоля стане тією їжею, яка надовго насичує організм, але не шкодить фігурі.

Сочевиця і нут

Як і всі бобові, корисні для організму завдяки вмісту цинку, заліза та рослинного білка. Ці продукти впливають на міцність кісток та нігтів, роблять шкіру еластичною, запобігаючи передчасному старінню.