Напої для схуднення: що пити, щоб скинути вагу

Немає такого напою, який би сам по собі сприяв схудненню, але деякі напої допомагають дотримуватися тих змін в способі життя, які допомагають скинути вагу. Ті, хто бажає стати стрункішими, повинні звернути увагу на воду, протеїнові коктейлі, сік селери, чай з куркумою та імбиром або інші напої.

Вода

Це один з найкорисніших напоїв — вона не має калорій, підтримує метаболічні і фізіологічні процеси, допомагає в детоксикації. Для людей, які хочуть позбутися зайвої ваги або контролювати свою вагу, багато організацій охорони здоров’я рекомендують або обирати воду замість калорійних напоїв, або збільшувати загальне споживання води.

Чай

За однією з наукових гіпотез, зелений чай може допомогти зменшити вагу завдяки дії двох важливих інгредієнтів: кофеїну і антиоксидантної сполуки галлат епігаллокатехіна. Але дослідження показують, що вживання чаю (майже будь-якого) без цукру сприяє схудненню приблизно так само, як і вода — він наповнює шлунок, допомагає їсти менше і при цьому не надає калорій.

Протеїнові коктейлі

Споживання білка допомагає знизити відчуття голоду і зберегти відчуття ситості на довгий час. Після протеїнового коктейлю людина може вживати менше калорій, і це сприяє втраті ваги. Однак слід пам’ятати: протеїнові коктейлі потрібно перевіряти на наявність шкідливих для здоров’я складників.

Чай з імбиром та куркумою

Корінь імбиру має ефект пригнічення апетиту, що дуже корисно для тих людей, що худнуть. Дія імбиру може тривати удвічі довше, якщо додати в напій куркуму. Щоб приготувати чашку такого чаю, потрібно 10 грамів імбиру, пів чайної ложки порошку куркуми і сік пів лимона. Цю суміш потрібно залити гарячою водою.

Яблучний оцет і вода

Кислота яблучного оцту має антибактеріальну дію і очищає кишечник, поліпшує травлення. Результатом цих процесів може бути втрата ваги. Щоб приготувати напій, потрібно налити дві столові ложки оцту в склянку води, і пити його перед їжею.

Еспресо

Завдяки концентрованому кофеїну еспресо, який випивається після їжі, спонукає організм активніше розщеплювати жирові відкладення. Вживати напій слід без молока і цукру.

Сік селери

Він легко стимулює травлення, надає детоксикаційну дію на організм, допомагає позбутися від затримки води. Сік селери також можна пити після їжі.