Останні новини

10 суперпродуктів для імунітету: як захиститися від хвороб

- 10 Січня 2024, 16:01

Корисні речовини з їжі засвоюються організмом більш ефективно, ніж з вітамінних добавок. Не забувайте: правильне харчування – це перший крок до захисту від вірусних інфекцій. Отже, що ж варто їсти, щоб зміцнити свою імунну систему?

10 продуктів для підвищення імунітету

Йогурт

Пробіотики – це корисні бактерії, які живуть у кишечнику і підтримують імунітет. Вони знайдені в продуктах, які містять живі культури, таких як натуральний йогурт або кефір. Дослідження показали, що вживання таких продуктів може скорочувати тривалість хвороби на 2-3 дні, якщо ви вже захворіли. Їжте йогурти з живими культурами або приймайте добавки з лакто – і біфідобактеріями, особливо в періоди епідемій грипу та ГРВІ.

Часник

Це сильний природний антибіотик, завдяки наявності аліцину. Але пам’ятайте: аліцин утворюється тільки при розчавленні часнику і швидко руйнується при тепловій обробці. Тому, щоб отримати максимальну користь для імунітету, додавайте часник у свіжому вигляді до вже приготованих страв.

Імбир

Цей корінь відомий своїми лікувальними властивостями з давніх часів. А сучасна наука підтвердила, що він містить багато вітамінів A, C, B, мінералів, таких як магній, цинк, фосфор, залізо, калій. Імбир підсилює імунну систему і стимулює обмін речовин. Крім того, він має зігріваючу дію, яка дуже приємна в холодну пору року.

Броколі

Ця капуста містить багато сульфорафону – органічної сполуки, яка має потужну антибактеріальну дію. Деякі лікарі вважають, що броколі може навіть запобігати появі ракових клітин.

Ожина

Ця ягода містить найбільше антоціану – рослинного пігменту, який має сильну антиоксидантну дію. Антиоксиданти допомагають підвищити імунітет і захистити організм від негативного впливу навколишнього середовища. Ожина – це не тільки корисний, але і смачний продукт для підвищення імунітету!

Яблука

Ці плоди мають високий вміст розчинної клітковини, яка є харчем для корисних бактерій у кишечнику. А ми знаємо, що здорова мікрофлора кишечника – це запорука міцного імунітету.

Мед

Звичайно, мед містить багато корисних речовин, які зміцнюють імунітет. Але є ще одна важлива особливість: мед допомагає заспокоїтися і подолати стреси. А чим менше нервуємося, тим сильніше наш імунітет. У зимовий час їжте по ложці меду в день, а для посилення ефекту змішайте його з горіхами. І не забувайте використовувати цей продукт для зміцнення імунітету у дітей.

Шипшина

Ці плоди містять дуже багато вітаміну С, який допомагає боротися з вірусами. Їх відвар може бути чудовим засобом для профілактики і лікування вірусних захворювань.

Лісовий горіх (фундук)

Горіхи – це справжні природні ліки. Вони містять рослинні речовини проантоціанідіни, які є найсильнішими антиоксидантами, які перевершують вітамін С майже в 20 разів за силу дії. Крім того, проантоціанідіни зміцнюють судини, знижують тиск і є ефективними профілактичними засобами від серцево-судинних хвороб.

Морська риба

Це джерело цінних жирних кислот омега-3, білка, амінокислот, а також цинку, який відіграє важливу роль у роботі імунних клітин. Найкорисніші жирні сорти – сардини, форель, лосось, тунець. Це чудові продукти для підвищення імунітету у дітей і дорослих.

По темі