Останні новини

Названа “золота” спеція, яка допоможе підвищити імунітет та скинути вагу

- 28 Грудня 2023, 22:12

Ця спеція – найкращий ароматичний засіб для більш здорового способу життя.

Експерти у галузі охорони здоров’я та дієтологи Кетрін Гервасіо та Мері Сабат розповіли у статті She Finds про чудову користь куркуми для здоров’я, виступаючи за її включення в щоденний раціон для більш здорового серця, гострішого розуму та покращення загального самопочуття.

Куркума, відома своїм виразним жовтим відтінком і часто зустрічається в каррі, має величезний потенціал для покращення здоров’я. За словами Гервасіо, її корисні для серця переваги та допомога в втраті ваги роблять її видатною спецією. Сабат підкреслила її протизапальні властивості, які приносять користь здоров’ю мозку.

Ключовим з’єднанням, відповідальним за більшість корисних властивостей куркуми, є куркумін.

– Він відіграє важливу роль у нейтралізації шкідливих вільних радикалів, потенційному зниженні ризику серцевих захворювань та рівня поганого холестерину, такого як ЛПНП. Крім того, куркумін прискорює обмін речовин, сприяючи зниженню ваги за рахунок прискорення спалювання калорій, – відзначила Кетрін.

Крім того, протизапальні властивості куркуми поширюються на когнітивне здоров’я. Сабат розповіла про її потенціал у боротьбі зі зниженням когнітивних функцій та нейродегенеративними захворюваннями, такими як хвороба Альцгеймера, шляхом зменшення запалення головного мозку. Здатність куркуміна підвищувати рівень BDNF сприяє зростанню нейронів, покращенню пам’яті та когнітивних функцій.

Куркума: вітамінний склад

У спеції містяться вітаміни групи:

  • В;
  • С;
  • К;
  • Е;
  • йод;
  • залізо;
  • кальцій.

Як правильно вживати куркуму: основні правила

Регулярне та часте вживання куркуми у великих кількостях часто може підсилювати або послаблювати дію лікарських препаратів. Тому важливо заправляти страви цією спецією у помірній кількості.

Якщо ти додаєш куркуму у страви на вечерю, не перестарайся. Адже спеція підвищує рівень енергії, і буде доволі важко заснути. Краще додавати приправу у страви на сніданок та обід.

По темі