З чого почати заняття спортом

Мрієте займатися спортом, та не знаєте з чого почати? Ми зібрали для вас трохи корисних порад, які допоможуть розпочати тренування, а найголовніше – не кинути їх.

Почніть з простого

Не слід одразу кидатися в крайнощі: бігати марафони, займатися годинами в тренажерних залах. Такий підхід виснажить організм і відіб’є бажання займатися надалі. Почніть з простого: скандинавська ходьба, велосипед, йога, легка аеробіка. Коли визначитесь, щовам подобається, можна переходити і до більш складніших тренувань.

Знайдіть напарника

Якщо є така можливість, тренуйтесь з родичами або друзями. Спільні заняття більше мотивують не здаватися, та і час, проведений разом, пролетить швидше. Таким чином, спорт буде асоціюватися не тільки зі складнощами, а й гарно проведеним часом.

Як почати займатися спортом
Як почати займатися спортом

Оберіть своє

Дуже важливо обрати саме свій вид спорту. Адже, якщо вас виснажує біг, або довгі заняття на тренажерах, навряд чи ви довго протримаєтесь. Спробуйте плавання, танці, єдиноборства.

Виберіть зручний час

Якщо ви важко прокидаєтесь, то навряд чи ранкові заняття спортом піднімуть вам настрій. Тренуватися втомленим після роботи – теж не дуже вдала ідея. Тому розплануйте свій тиждень так, аби в ньому знайшлося пару вільних годин для ваших активних занять. Хай це буде не кожного дня, головне, щоб продуктивно.

Радійте маленьким результатам

Якщо ви змогли прозайматися два тижні – це вже невелика перемога. Тому обов’язково похваліть себе і продовжуйте в тому ж дусі. Якщо ви займаєтеся спортом ради схуднення, то щотижня вимірюйте свої параметри. Та не забувайте, що швидких результатів не буває. Тому, якщо ви помітили, що втратили на своїх боках пару сантиметрів, це вже невеличкий успіх.

І головне, для продуктивних тренувань потрібен сон та правильне харчування.

Як почати займатися спортом
Як почати займатися спортом