Лікар назвала рибу, яку краще купувати: свіжу чи заморожену

“Свіже – найкраще”, слоган, якого дотримуються багато споживачів. Але у випадку з рибою краще віддати перевагу замороженому продукту. Чому? Пояснила доцент університету харчових технологій Карина Лук’янчук.

За її словами, у магазинах рідко продають живу дику рибу. В акваріумах найчастіше знаходиться та, яка була вирощена на фермах. До вибору такої риби слід підходити обережно: звернути увагу, чи не каламутна вода, та чи вистачає живності кисню.

Тому краще обирати заморожену рибу, наголошує Лук’янчук. Але і тут важливо, щоб продукт правильно перевезли та зберігали в необхідних умовах. Найкраще вважається, якщо рибу одразу після вилову прмістили у морозильну камеру з температурою -42 градуси, а от температура зберігання має бути не вищою за -18 градусів.

Лук’янчук також відзначила, що краще вибирати ту рибу, яка була заморожена у морі. Визначити такий продукт можна за маркуванням. Ще важливо звернути увагу на очі риби: якщо вони прозорі, продукт свіжий, якщо каламутні, краще обрати іншу тушку.