Ця їжа зробить серце здоровішим: лікар назвав кращі продукти
Аби серце було здоровим протягом усього життя варто не тільки вести активний спосіб життя, але і правильно харчуватися. Виявляється, у цього головного органу кровоносної системи навіть є найулюбленіша їжа. Про неї розповів акушер-гінеколог, кандидат медичних наук, Юрій Габорець.
За його словами, серце любить ту їжу, яка не згущує кров, не піднімає тиск, рівень цукру та холестерину, тоді йому легше виконувати свої функції.
– По-перше, серцю необхідна достатня кількість простої води упродовж доби, – зазначає Габорець – Зранку зразу випиваємо 300 мл, потім упродовж дня п’ємо до норми 2 літрів, якщо вага 100 кг, то 3 літри. Соки сюди не рахуються.
По-друге, лікар радить їсти овочі, а саме буряк, броколі, боби, зелень – зелені листя салату, шпинату, кроп, петрушка, а також фрукти – яблука, сливи, узимку – гранат, апельсини.
По-третє – це волоський горіх, оливкова олія холодного віджиму, йогурт на кефірних грибах, жирна риба, наприклад, оселедець, гречка.
– Корисна їжа для серця працює разом з внутрішнім спокоєм, достатнім сном, руховою активністю та відсутністю шкідливих звичок, – підсумував Габорець.