Останні новини

Смачний та корисний: які властивості має манго і чому потрібно його їсти

- 21 Жовтня 2023, 10:10

Манго, яке потрапило в Європу в 16 столітті, з кожним роком стає все популярнішим. Дослідження вказують на його позитивні властивості. Він допомагає боротися з раковими клітинами, знижує рівень холестерину, зволожує та омолоджує шкіру, корисний при застуді.

Походження манго

Плід манго родом з Індії. Індійці з давніх часів знали лікувальні властивості манго. У Європі його популяризували лише в 16 столітті, вирощують в Америці, Африці, Австралії та в деяких регіонах Європи. В даний час культивується понад 200 сортів фруктів, і в залежності від сорту манго досягає розміру яблука і досягає 2 кг.
Найпопулярнішими видами є хаден і кент, які мають триколірні круглі плоди середнього розміру.

Манго допомагає боротися з раком

Встановлено, що плоди манго допомагають боротися з раком грудей і товстої кишки. Після тестування на клітинах раку грудей, товстої кишки, лейкемії, легенів і простати було виявлено, що він реагує з першими двома. Реакція передбачає знищення хворих клітин, не завдаючи шкоди здоровим.
Це можливо завдяки вмісту в манго поліфенолів. Це хімічні сполуки, які володіють сильним антиоксидантним ефектом, запобігаючи таким чином раку та перешкоджаючи розвитку серцево-судинних захворювань. Звичайно, фрукти не можуть замінити лікування, а лише підтримують його.

Властивості фрукту

Манго є джерелом багатьох вітамінів, у тому числі: A, C, E, B, а також багатьох мінералів (мідь, залізо, магній і калій). Їх рекомендують людям з анорексією та анемією, а також людям, які мають проблеми з зором. Фрукт містить лютеїн і зеаксантин. Обидві речовини є пігментами сітківки ока, також манго знижує ризик катаракти.

Дослідження показали, що щоденне вживання манго сприяє зниженню рівня цукру в крові. Також
вчені виявили протизапальні властивості фрукту, він знижує рівень холестерину.

Яке манго вибрати

Найкраще підійде стигле, але не перестигле манго. Стиглий фрукт повинен бути м’яким всередині, а шкірка повинна бути гнучкою під натиском. Причому аромат повинен відчуватися з кінчика. Три кольори вказують на готовність манго до вживання: жовтий, зелений і червоний. Зелений означає, що фрукт незрілий, а червоний – перезрілий, тому обирати краще жовте манго.

По темі