Йога для початківців: як уникнути найпоширеніших помилок

Йога – це дуже корисна практика для фізичного і психічного здоров’я. Вона допомагає покращити гнучкість, зосередитися і знайти гармонію між тілом і розумом. Але на шляху до успіху вам доведеться зіткнутися з безліччю перешкод. Ми хочемо захистити вас від деяких помилок.

Робити через біль

Ми звикли думати, що спорт – це сльози і піт, але йога – зовсім інша справа. Якщо ви відчуваєте напругу у всьому тілі під час виконання асани, значить, робите щось не так. Прислухайтеся до свого тіла: якщо воно противиться, прийміть позу дитини і відпочиньте.

Не дихати

Дихання під час йоги дозволяє м’язовим волокнам отримувати кисень, необхідний їм для продовження заняття. Зараз ми говоримо не про звичайне дихання, а про правильне. Ми часто дихаємо верхнім або середнім відділом легень, але йога вимагає задіяти і нижній відділ. Тільки після того, як ви освоїте ці бази, тренування почне приносити вам справжню радість.

Швидко здаватися

Кожен із нас готовий опустити руки, коли щось не виходить. Однак йога вимагає часу і практики, тому постарайтеся мотивувати себе, попри невдачі. У вас усе обов’язково вийде!