ТОП-3 напої, які допоможуть позбутися тяги до солодкого

Повністю відмовитися від солодощів достатньо важко. Але скоротити споживання цих продуктів необхідно, тим паче, якщо ви від них залежні.

Існує декілька напоїв, які нормалізують рівень цукру і допоможуть вам позбавитися від раптового почуття голоду та бажання з’їсти щось не те.

Матча

Ви напевно помітили сплеск цікавості до цього напою за останні кілька років. І він виправданий. Матча дійсно володіє багатьма перевагами зеленого чаю і сподобається тим, хто прагне схуднути. Чашка чаю після тренування – відмінна ідея для підтримання водного балансу. Крім того, вона провокує підвищене окислення жирів.

Куркума лате

Цей напій часто називають “золотим молоком” – і не лише через зовнішній вигляд. Відомо про цілий ряд корисних властивостей куркуми, і регулювання рівня цукру у крові також серед них. Існує безліч рецептів теплих і прохолодних напоїв з куркумою, але найкраще обирати комбінацію з корицею та імбиром. Куркума багата на антиоксиданти, які надають спеції помаранчевий колір і мають протизапальну дію. Окислювальний стрес відіграє роль у резистентності до інсуліну, а антиоксиданти, що містяться у куркумі, можуть зменшити тривогу і забезпечити краще керування рівнем цукру у крові.

Ромашковий чай

Чай з римської ромашки часто п’ють перед сном. Однак він позитивно впливає не лише на нічний відпочинок. Одне дослідження показало, що ромашка покращує маркери глікемічного контролю у людей з діабетом 2 типу, що може допомогти подолати тягу до солодощів.