Фахівці розповіли, як музика впливає на наші тренування

Багато людей помічали, що тренування у спортзалі або пробіжки на свіжому повітрі минають легше, якщо під час цієї діяльності у навушниках звучить приємна музика.

Вчені припускають, що це відбувається через особливості передачі нервових імпульсів у мозок. Коли ви слухаєте удюблені треки, звукові сигнали конкурують з інформацією від тіла, яка повідомляє, як йому важко. В результаті ви трохи менше звертаєте увагу на тілесний дискомфорт.

Правда, коли справа стосується дійсно важких занять, сигнали організму стають занадто наполегливими і музика вже не може їх перекрити. Тому навіть мотивуючі композиції не особливо допомагають, коли ви працюєте на високій інтенсивності. Вам так само важко, як і без акомпанементу, але при цьому ви отримуєте трохи більше задоволення від тренування.

Музика допомагає зробити більше

Енергійні треки з темпом 120-140 ударів у хвилину працюють як справжній легальний допінг.

Прослуховування таких мелодій допомагає довше виконувати вправи на витривалість, змушує швидше бігти, крутити педалі і плисти. Людям стає простіше займатися як в коротких спринтах, так і під час довгої роботи на максимальній швидкості.

Музика й справді допомагає перетворити тренування в джерело позитивних емоцій. Спочатку ви будете кайфувати від свого плейлиста, а в міру роботи в мозку збільшиться й рівень серотоніну.