“Мають склад схожий на корм для собак”: експерти розповіли про шкідливі наслідки вживання нагетсів

Давно відомо, що фаст-фуд сприяє набору ваги та підвищує ризик деяких захворювань. І це стосується не лише гамбургерів чи картоплі фрі. Дослідники вирішили придивитися до нагетсів, які особливо люблять діти. Їх склад виявився жахливим.

Що всередині нагетсів

Деякі люди вважають, що нагетси корисніші, ніж гамбургери чи інший фастфуд. Тому американські вчені вирішили перевірити, як знамениті шматочки курки в паніровці впливають на здоров’я. Результати не є оптимістичними.

Виявляється, нагетси містять максимум 50% м’яса, решта – нутрощі, кістки, хрящі, шкіра, жилки і тваринний жир. За словами одного з авторів дослідження, доктора Річарда де Шазо з Університету Міссісіпі, “нагетси мають склад, дуже схожий на корм для собак”.

Нагетси – це фактично перемелена м’ясна суміш, смажена у фритюрі, а не чисте куряче м’ясо.

“Деякі компанії вирішили використовувати штучну суміш курячих частин замість нежирного білого курячого м’яса, паніровки та смаження, і досі називають це куркою”, — каже доктор де Шазо.

Нагетси не мають нічого спільного з чистим м’ясом, навпаки. Це нездоровий субпродукт курки.

“Насправді це курячий субпродукт з високим вмістом калорій, солі, цукру та жиру, що є дуже нездоровим вибором. Що гірше, він чудовий на смак, діти його люблять і їм продають цей продукт під виглядом здорової їжі”, – попереджає експерт.

Наслідки вживання нагетсів для здоров’я

Проблема не тільки у відсутності м’яса і наявності курячих субпродуктів. У нагетси часто додають штучні підсилювачі смаку і запаху.

Під час аналізу вчені виявили аж 30 шкідливих для здоров’я хімічних речовин. До них відноситься глутамат натрію, який негативно впливає на роботу серця. Це також може викликати оніміння кінцівок, хронічну втому і запаморочення. Крім шкідливих речовин, нагетси також є джерелом великої кількості солі, яка шкідлива в надлишку, і трансжирів.

Дослідження не залишає сумнівів. Нагетси негативно впливають на здоров’я через високий вміст жиру, порожніх калорій і шкідливих речовин. Їх часте споживання сприяє ожирінню, навантажує печінку та підвищує ризик розвитку атеросклерозу, інсульту, інфаркту, гіпертонії та раку шлунка.

Читайте також: