Дніпровська дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко дізналась суперниць на Олімпіаді

1 серпня Єлизавета Литвиненко розпочне змагання з 2-го раунду. Її суперницями у ваговій категорії до 78 кг стануть дзюдоїстки з Франції, Італії, Бразилії, Словенії та Косова.

Вихованці Центру олімпійської підготовки та спортивного клубу “Дзюдо Дніпро” 20 років. Перші кроки в дзюдо вона робила в Покрові під керівництвом тренера Сергія Синілова.

Після того, як завершила школу та вступила до Придніпровської державної академії фізичної культури та спорту, Ліза остаточно перебралася до Дніпра й стала тренуватися в спортивному клубі “Дзюдо Дніпро” та обласному Центрі олімпійської підготовки з дзюдо. Наразі її особистими тренерами є Артем Блошенко й Сергій Синілов.

Найвище досягнення дзюдоїстки – бронзова призерка чемпіонату світу 2022 року серед дорослих. Після завоювання цієї нагороди Ліза підкорила й кілька подіумів престижних міжнародних турнірів світової серії IJF, зокрема в 2023 стала срібною призеркою Гран Прі Португалії, бронзовою призеркою Гран Прі в Австрії та бронзовою призеркою Мастерса в Угорщині. У 2024 році дівчина виборола бронзу Великого Шолому в Азербайджані, бронзу Гран Прі Австрії та Великого Шолому в Грузії.

Трансляція Олімпійського турніру з дзюдо буде в ефірі телеканалу Суспільне.

Також Україну на іграх представляють ще чотири дзюдоїсти: Дільшот Халматов, Богдан Ядов, Дарʼя Білодід та Христина Гоман.

Дніпровська дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко дізналась суперниць на Олімпіаді

Читайте також: