Юнацька збірна України програла Франції у півфіналі Євро-2024 (відео)

25 липня в Белфасті, на стадіоні “Віндзор Парк”, юнацька збірна України провела півфінальний поєдинок Євро-2024 (U-19) проти Франції.

Українці посіли друге місце в групі А, зігравши напередодні внічию з Північною Ірландією (0:0) і Норвегією (0:0), а у вирішальному поєдинку здолавши Італію (3:2). Синьо-жовті здобули перепустку на ЧС-2025 (U-20) у Чилі та пробилися до півфіналу, де зустрілися із французами, які стали найкращими у групі В.

У першому таймі українці мали хороші шанси відкрити рахунок: на 20-й хвилині Михавко промахнувся після подачі Цуканова зі стандарту, згодом перевірив кіпера Синчук, а перед самою перервою Гусєв здалеку поцілив у поперечину.

На початку другого тайму ініціативою володіли французи. І якщо на 60-й хвилині наш воротар відбив удар Атангана з лінії штрафного, то вже за мить капітан французів відкрив рахунок після подачі Меюлю з кутового.

Українцям не вдавалося змінити хід поєдинку, тоді як на 74-й хвилині нашу команду після удару Крупі виручила стійка. У компенсований час уже Крапивцов не дозволив Крупі забити. У нашої команди з’явився шанс відігратися, але удар Тутєрова з лівого флангу пройшов повз дальню стійку.

Тож у підсумку підопічні Дмитра Михайленка завершили турнір на стадії півфіналу, мінімально поступившись французам, які тепер змагатимуться за трофей з іспанцями 28 липня.

Євро-2024 (U-19). 1/2 фіналу

Франція (U-19) — Україна (U-19) — 1:0 (0:0)

Гол: Атангана (61).

Франція (U-19): Бенгі, Кембеді, Гоміс, Жаке, Сумаоро, Атангана (к), Меюлю (Амугу, 62), Бенама, Мішаль (Екі, 46), Нгура (Крупі, 62), Буабре (Баоя, 80).

Україна (U-19): Крапивцов, Гусєв, Єрмачков (Обінайя, 79), Огарков, Михавко (Дігтярь, 79), Мельниченко (к), Синчук, Цуканов (Шевченко, 62), Кревсун, Гаджиєв, Богданов (Тутєров, 46).

Попереджені: Сумаоро (72) — Цуканов (26), Синчук (55).

Читайте також: