Нідерланди та Франція не змогли розіграти переможця: нульова нічия на старті Євро-2024

У п’ятницю, 21 червня, збірні Нідерландів та Франції зійшлися в матчі другого туру групи D фінального турніру Євро-2024. Поєдинок проходить на “Ред Булл Арені” у Лейпцигу.

На початку матчу рахунок міг відкрити Антуан Грізманн. Вже на четвертій хвилині форвард завдавав потужного удару під поперечину, а згодом, першим дотиком, пробивав поруч із лівою стійкою. Нідерланди відповіли спробою Коді Гакпо, автора голу проти Польщі.

Форвард “Ліверпуля” цілив у дальній кут з-за меж штрафної зони, але голкіпер Майк Меньян врятував ситуацію. Грізманн створив ще один небезпечний момент після години гри, коли пробивав з лінії воротарської. Однак нападник не зміг належним чином скластися перед ударом, і з цим впорався голкіпер Барт Вербрюгген.

За кілька хвилин м’яч вже був у воротах Франції. Півзахисник Хаві Сімонс прицільно пробив у кут, але арбітри зафіксували офсайд у Дензела Думфріса, і це рішення підтвердили асистенти VAR.

Матч добігає кінця. Суддя додав до основного часу ще 6-ть хвилин, проте жодній із збірних так і не вдалося відкрити рахунок.

Стартові склади команд

  • Нідерланди: Вербрюгген, Дюмфріс, де Врей, ван Дейк, Аке, Рейндерс, Схаутен, Сімонс, Фрімпонг, Депай, Гакпо.
  • Франція: Меньян, Упамекано, Кунде, Саліба, Тео Ернандес, Канте, Тчуамені, Рабйо, Грізманн, Дембеле, Тюрам.

Євро-2024, 2-й тур

Нідерланди — Франція 0:0

Після першого туру Нідерланди очолюють групу D, випереджаючи Францію за додатковими показниками. Австрія відстає на одне очко після перемоги над Польщею (3:1).

Група D. Турнірна таблиця

  1. Нідерланди — 4 очки (2 матчі), різниця голів 2:1
  2. Франція — 4 очки (2 матчі), різниця голів 1:0
  3. Австрія — 3 очки (2 матчі), різниця голів 3:2
  4. Польща — 0 очок (2 матчі), різниця голів 2:5

Читайте також: