Нежирна та корисна: чому варто їсти рибу гренадер

Риба – частий гість в нашому раціоні, проте зазвичай ми вибираємо найпопулярніші види, не звертаючи увагу на інші. Це помилка, адже ми втрачаємо справді смачну та корисну рибу. Прикладом може служити нежирна риба гренадер.

Він схожий на великого пуголовка. Величезний – може досягати більше метра в довжину. Це хижак, який харчується креветками, кальмарами та іншою дрібнішою рибою. На смак нагадує тріску. Це і є гренадер, нежирна риба. І це не єдина перевага цього виду.

Риба гренадер – чому її варто їсти

Це нежирна риба, оскільки містить мало жиру. Однак містить велику кількість білка, який є будівельним матеріалом для м’язів. Це відмінний вибір для людей, які піклуються про струнку фігуру. А який на смак гренадер? Хтось порівнює його смак з тріскою, хтось з лососем. Смак ніжний, цікавий, злегка солодкуватий.

Гренадер відмінно смакує в будь-якому варіанті, але пам’ятайте, що найкорисніший варіант – це приготований на грилі або запечений.

Поживні речовини гренадеру

Гренадер є дуже здоровою рибою завдяки вмісту багатьох мінералів, таких як цинк, хром, мідь, магній, калій, нікель, йод, кальцій, фтор і залізо. Він також містить вітаміни А, С і Е, а також вітаміни групи В. Гренадер також містить цінні омега-3 і омега-6 кислоти. У вареному гренадері всього 29 ккал. Після смаження в 100 г міститься 91 ккал, тому краще вибрати інші способи обробки.

Гренадер має низький вміст жиру, калорій і вуглеводів. Однак це джерело білка. Вважається, що регулярне споживання гренадера може допомогти наростити м’язову масу, зміцнити організм, також під час хвороби та одужання, підвищити імунітет і правильно побудувати тканини, такі як кістки та зуби. Вживання гренадера також може благотворно вплинути на шкіру.

Не можна їсти гренадер, якщо у вас алергія на цю рибу. Також слід дотримуватися обережності під час вагітності та годування груддю.

Читайте також: