Не в лимонах: в яких продуктах найбільше вітаміну С
Багато з нас звикли до того, щоб аби поповнити запас вітаміну С достатньо з’їсти кілька дольок лимону чи пити з ним чай. Та виявляється в лимоні вітаміну С зовсім мало. Український дієтолог Світлана Фус розповіла, в яких фруктах та овочах шукати цей корисний елемент.
Вітамін С забезпечує повноцінне функціонування організму. При його нестачі, може виникати стрес, втома, зниження опірності імунітету. Тому його потрібно вживати як можна частіше.
Зазначається, що добова норма вітаміну С повина бути 90 мг для чоловіків і 75 г для жінок. При вагітності та лактації його кількість збільшується – 85 мг і 120 мг відповідно.
Що стосується лимона, то в ньому усього 3-4% денної норми аскорбінової кислоти, тобто 48 мг вітаміну С, для порівняння, в апельсині – 70-80 мг. Світлана Фус радить не зациклюватися на цитрусових і вживати інші поживні продукти, багаті вітаміном С.
Це овочі та фрукти:
- капуста,
 - яблука,
 - чорна смородина,
 - помідори,
 - болгарський перець,
 - цвітна капуста,
 - полуниця,
 - шипшина,
 - біла картопля,
 - ківі,
 - апельсин,
 - грейпфрут,
 - броколі,
 - брюссельська капуста,
 - петрушка.