Не в лимонах: в яких продуктах найбільше вітаміну С

Багато з нас звикли до того, щоб аби поповнити запас вітаміну С достатньо з’їсти кілька дольок лимону чи пити з ним чай. Та виявляється в лимоні вітаміну С зовсім мало. Український дієтолог Світлана Фус розповіла, в яких фруктах та овочах шукати цей корисний елемент.

Вітамін С забезпечує повноцінне функціонування організму. При його нестачі, може виникати стрес, втома, зниження опірності імунітету. Тому його потрібно вживати як можна частіше.

Зазначається, що добова норма вітаміну С повина бути 90 мг для чоловіків і 75 г для жінок. При вагітності та лактації його кількість збільшується – 85 мг і 120 мг відповідно.

Що стосується лимона, то в ньому усього 3-4% денної норми аскорбінової кислоти, тобто 48 мг вітаміну С, для порівняння, в апельсині – 70-80 мг. Світлана Фус радить не зациклюватися на цитрусових і вживати інші поживні продукти, багаті вітаміном С.

Це овочі та фрукти:

  • капуста,
  • яблука,
  • чорна смородина,
  • помідори,
  • болгарський перець,
  • цвітна капуста,
  • полуниця,
  • шипшина,
  • біла картопля,
  • ківі,
  • апельсин,
  • грейпфрут,
  • броколі,
  • брюссельська капуста,
  • петрушка.