Не в лимонах: в яких продуктах найбільше вітаміну С
Багато з нас звикли до того, щоб аби поповнити запас вітаміну С достатньо з’їсти кілька дольок лимону чи пити з ним чай. Та виявляється в лимоні вітаміну С зовсім мало. Український дієтолог Світлана Фус розповіла, в яких фруктах та овочах шукати цей корисний елемент.
Вітамін С забезпечує повноцінне функціонування організму. При його нестачі, може виникати стрес, втома, зниження опірності імунітету. Тому його потрібно вживати як можна частіше.
Зазначається, що добова норма вітаміну С повина бути 90 мг для чоловіків і 75 г для жінок. При вагітності та лактації його кількість збільшується – 85 мг і 120 мг відповідно.
Що стосується лимона, то в ньому усього 3-4% денної норми аскорбінової кислоти, тобто 48 мг вітаміну С, для порівняння, в апельсині – 70-80 мг. Світлана Фус радить не зациклюватися на цитрусових і вживати інші поживні продукти, багаті вітаміном С.
Це овочі та фрукти:
- капуста,
- яблука,
- чорна смородина,
- помідори,
- болгарський перець,
- цвітна капуста,
- полуниця,
- шипшина,
- біла картопля,
- ківі,
- апельсин,
- грейпфрут,
- броколі,
- брюссельська капуста,
- петрушка.