Останні новини

Названо овоч, який можна їсти досхочу: він попіклується про здоров’я серця та кісток

- 09 Травня 2024, 09:05

Це один із улюблених овочів українців. Він давно зайняв важливе місце в нашому меню – чудово підходить для бутербродів і салатів. Найбільше ми цінуємо в ньому хрусткість і освіжаючу свіжість. Він низькокалорійний, відмінно зволожує організм і втамовує спрагу. Його споживання також благотворно впливає на здоров’я. Він підтримує серцево-судинну систему та забезпечує міцність кісток. Їжте його кілька разів на тиждень.

Вплив огірка на організм

Приблизно на 96% огірок складається з води, а решта – вуглеводи, білок, вітаміни А, С і К, фолієва кислота, бета-каротин, холін, фосфор, калій , магній і кальцій. Він також низькокалорійний – в 100 г міститься всього 15 калорій.

Однак огірок також благотворно впливає на наше здоров’я. Завдяки дуже великій кількості води він чудово зволожує організм і втамовує спрагу, особливо в спекотні дні. Правильно зволожений організм набагато краще справляється з інфекціями, стресом і має підвищену ефективність. Крім того, вода дозволяє прискорити обмін речовин, захищає суглоби і сприяє їх регенерації, покращує настрій і пам’ять, а також має вирішальне значення для правильного функціонування серця і кровоносної системи.

Варто регулярно їсти огірки, щоб ваші кістки були здоровими та міцними. Вітамін К, що міститься в огірках, бере участь у метаболізмі кісткової тканини та обміні кальцію, тому підвищує мінералізацію кісток, знижує ризик переломів і запобігає кальцифікації кровоносних судин. Він також відповідає за підтримку процесу згортання крові на правильному рівні. Крім того, огірки мають низький глікемічний індекс (всього 15), тому їх можна включати в діабетичну дієту. Згідно з науковими дослідженнями, регулярне вживання цих овочів сприяє зниженню рівня глюкози в крові та поганого холестерину (ЛПНЩ).

Огірок підтримує серце і не тільки

Завдяки вмісту флавоноїдів огірки стоять на варті нашого здоров’я, в тому числі і правильної роботи серця. Ці природні сполуки знижують ризик захворювання з двох причин: вони сповільнюють процес відкладення атеросклеротичних бляшок, а також зменшують ризик можливого утворення тромбів. Вони також відомі своїми антиоксидантними властивостями, які нейтралізують вільні радикали та запобігають окислювальному пошкодженню клітин.

Огірки також містять лігнани, класифіковані як поліфеноли, які мають сильні антиоксидантні та протиракові властивості. Дослідники написали в журналі Moleslules, що “завдяки їх різноманітним біологічно активним властивостям споживання продуктів, багатих лігнаном, може запобігти певним типам раку, таким як рак грудей у ​​жінок у постменопаузі та рак товстої кишки”.

Як ми вже знаємо, огірки сповнені цінних інгредієнтів (наприклад, біотин, магній, калій), які благотворно впливають на зволоження, живлення та очищення шкіри. Крім того, вони запобігають запаленням і заспокоюють сонячні опіки та набряки очей.

Читайте також:

По темі