ТОП-5 найкращих горіхів, які допоможуть спалювати більше калорій: обов’язково додайте їх до свого раціону

Широко поширене уявлення, що споживання горіхів, багатих на калорії та жири, може сприяти набору зайвої ваги. Проте, горіхи також містять велику кількість поживних речовин, які корисні для організму. Нижче наведено перелік переваг та рекомендованих корисних горіхів для підтримання здорової ваги.

Фісташки

Згідно з дослідженнями, фісташки допомагають знизити рівень цукру в крові, артеріальний тиск та індекс маси тіла у людей з діабетом 2 типу. Вживання фісташок також пов’язане зі зменшенням запалення та покращенням рівня холестерину. 25-84 грамів фісташок на день, або порціями від чверті до трьох чвертей чашки, може допомогти вам досягти більшості з цих переваг.

Волоські горіхи

Завдяки наявності поліненасичених жирів і білка, волоські горіхи вважаються одними з найкращих варіантів для тих, хто прагне схуднути. Оскільки вони багаті на жирні кислоти Омега-6 і Омега-3, які є корисними для організму. Крім цього, вони містять альфа-лінолеву кислоту, що сприяє швидкому зниженню ваги і покращенню функціонування серця.

Горіх пекан

Горіхи пекан багаті на антиоксиданти та поліфеноли, які є корисними рослинними сполуками з протизапальними властивостями. Включення горіхів пекан до щоденного раціону протягом щонайменше п’яти днів на тиждень може сприяти зниженню рівня холестерину, особливо якщо це поєднується зі здоровою для серця дієтою.

Кешью

Кешью містить багато ненасичених жирів, які сприяють зниженню ризику серцевих захворювань. Крім того, вони є відмінним джерелом білка та клітковини, мають низький вміст цукру і можуть сприяти зниженню ваги. Кешью містить стільки ж білка, скільки й м’ясо, що може бути корисним для тих, хто прагне схуднути. Також вони багаті на магній, який разом з білком допомагає прискорити обмін речовин та зменшити відчуття голоду.

Кедрові горіхи

Кедрові горіхи можуть сприяти схудненню, оскільки вони стимулюють вироблення гормонів, що зменшують апетит, запобігаючи переїданню. Крім того, вони багаті на цинк і фосфор, які підтримують оптимальний метаболізм.

Включення цих горіхів до вашого раціону можна розглядати як здорову альтернативу перекусів або додаток до різних страв. Головне – споживайте їх у помірних кількостях.

Читайте також: