Останні новини

Смачний та корисний перекус: 5 правил приготування ідеального бутерброда

- 02 Березня 2024, 12:03

Для багатьох бутерброд – це синонім нездорової їжі. Класичний рецепт з ковбасою, майонезом чи кетчупом на білому хлібі дійсно не сприяє стрункості та здоров’ю. Проте не варто списувати цю страву з рахунків. Є чудові варіанти, які роблять бутерброд не лише ситним, але й дієтичним, корисним та неймовірно смачним.

Як зробити бутерброд корисним

“Якщо ви любите бутерброди, то зробіть їх корисними. Для цього головне підібрати правильні інгредієнти”, – каже дієтологиня Світлана Фус.

Експертка ділиться кількома цінними правилами корисного бутерброда:

  1. Хліб для бутерброда повинен бути з цільнозернового борошна.
  2. Додайте важливий компонент – м’ясо, рибу або птицю. Найкраще – у відварному вигляді, приготовану на парі або запечену.
  3. Ніяких соусів і майонезу. “Спеціальні” соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане з зеленню авокадо або трохи гірчиці.
  4. Не забуваємо про зелень і овочі – чим більше, тим краще. Вони збільшать об’єм і краще наситять.
  5. Для смаку можна покласти пряну зелень, але в міру.

“У такому вигляді поживний бутерброд може бути варіантом перекусу. Не рекомендую їсти бутерброди на ніч”, – зазначає Фус.

Читайте також:

По темі