Смачний та корисний перекус: 5 правил приготування ідеального бутерброда
Для багатьох бутерброд – це синонім нездорової їжі. Класичний рецепт з ковбасою, майонезом чи кетчупом на білому хлібі дійсно не сприяє стрункості та здоров’ю. Проте не варто списувати цю страву з рахунків. Є чудові варіанти, які роблять бутерброд не лише ситним, але й дієтичним, корисним та неймовірно смачним.
Як зробити бутерброд корисним
“Якщо ви любите бутерброди, то зробіть їх корисними. Для цього головне підібрати правильні інгредієнти”, – каже дієтологиня Світлана Фус.
Експертка ділиться кількома цінними правилами корисного бутерброда:
- Хліб для бутерброда повинен бути з цільнозернового борошна.
- Додайте важливий компонент – м’ясо, рибу або птицю. Найкраще – у відварному вигляді, приготовану на парі або запечену.
- Ніяких соусів і майонезу. “Спеціальні” соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане з зеленню авокадо або трохи гірчиці.
- Не забуваємо про зелень і овочі – чим більше, тим краще. Вони збільшать об’єм і краще наситять.
- Для смаку можна покласти пряну зелень, але в міру.
“У такому вигляді поживний бутерброд може бути варіантом перекусу. Не рекомендую їсти бутерброди на ніч”, – зазначає Фус.
Читайте також: