Охолодження може бути шкідливим: 4 продукти, які не можна вживати холодними
Холодильник, безсумнівно, має свої плюси з точки зору економії коштів та екологічності, але іноді його використання може нести в собі певні невидимі ризики. Розповідаємо, які продукти не слід зберігати в холодильнику.
Часник
Це рослина, яка додає смаку багатьом стравам своїм сильним запахом. Але він може зіпсуватися в холодильнику раніше, ніж ви думаєте. Також уникайте покупки очищеного часнику! Цвіль на ньому з’являється дуже швидко, а її зв’язок з розвитком раку робить вживання такого продукту небезпечним.
Завжди купуйте часник цілим, у лушпинні. Знімайте шкірку лише перед приготуванням. Зберігайте часник поза холодильником, щоб уникнути утворення цвілі.
Цибуля
Мабуть, не багато хто зберігає цибулю в холодильнику, і це правильно. Навіть якщо у вас залишився півцібулини, не кладіть її в холод. Адже цибуля – це рослина, яка не витримує низькі температури. Коли ви охолоджуєте цибулю, крохмаль перетворюється на цукор і сприяє розвитку цвілі. Багато людей роблять таку помилку, коли використовують половину цибулини для готування, а іншу половину тримають в холодильнику.
Цього не слід робити – цибуля накопичує всі шкідливі бактерії з навколишнього середовища, а потім потрапляє до вас на стіл.
Імбир
Імбир, подібно до часнику та цибулі, має схильність до цвілі. При охолодженні цвіль на ньому з’являється дуже швидко. Вживання зіпсованого імбиру часто пов’язують з нирковою та печінковою недостатністю.
Рис
Так, багато людей роблять це постійно. Якщо ви випадково зварили забагато рису, здається логічним відкласти його в холодильник. Але це не найкращий варіант для вареної крупи.
Багато людей зберігають рис в холодильнику через його вміст крохмалю, бо охолодження продукту допомагає зменшити рівень холестерину та цукру в крові. Однак рис – це та крупа, яка швидко заражається цвіллю.
Тому не тримайте його в холодильнику довше, ніж один день.