Останні новини

Топінамбур: 5 корисних властивостей єрусалимського артишоку

- 14 Лютого 2024, 09:02

Топінамбур або єрусалимський артишок – коричневий коренеплід, який нагадує імбир за формою. Артишок має приємний горіховий смак та легку солодкість. Його можна вживати як у сирому вигляді, так і вареним. У вареному вигляді він може служити заміною картоплі. Розповідаємо про корисні властивості цього суперфуду.

Сприяє ситності

Топінамбур містить інулін, який набухає в кишечнику і створює відчуття ситості. Це допомагає підтримувати нормальний рівень глюкози в крові, тому ви можете відчувати менше бажання їсти солодке.

Надає вітамінів

Овоч багатий на вітаміни групи В, С і D, а також біотин, який сприяє росту волосся. Топінамбур також містить багато мікроелементів.

Підсилює м’язи

Коренеплід містить залізо, яке потрібне для зміцнення м’язів. Без нього вони можуть ставати слабкими і втрачати еластичність.

Має антивіковий ефект

Топінамбур багатий на мідь – один з найсильніших антиоксидантів. Мідь допомагає захистити клітини від пошкодження вільними радикалами.

Поліпшує здоров’я кишківника

У топінамбурі є велика кількість інуліну, який належить до пребіотичних волокон, які розкладаються в кишечнику. Вони є поживою для корисних біфідобактерій, які забезпечують рівновагу кишкової мікрофлори та виробляють антитіла.

По темі