Останні новини

Шкідливі дитячі харчові звички, які варто викорінити зі свого життя

- 19 Вересня 2023, 08:09

Багато людей намагаються схуднути і перейти на здорову їжу, але час від часу “зриваються” через свої улюблені продукти дитинства. Таке спотворене ставлення до раціону може перетворитися на справжню проблему, якщо вчасно не внести корективи в свою харчову поведінку. Щоб зрозуміти, як змінити шкідливі звички, необхідно “знати ворогів в обличчя”.

Бутерброд з маслом

Бутерброди не відрізняються від того ж затаврованого фастфуду. Вуглеводи, жири, холестерин – ось з чого насправді вони складаються. А якщо ще до хліба з маслом додати шматочок сиру або ковбаси, то складно навіть уявити, який шок відчуває ваш організм, поглинаючи цей кошмар дієтологів. Так, бутерброди швидко насичують і втамовують відчуття голоду, проте у майбутньому така їжа негайно призведе до загострення гастриту і збільшення у вазі.

Десерти

У дитинстві пломбір або улюблена карамелька після обіду ставали вагомим аргументом на користь супу. Сьогодні, на щастя, ми вже чудово розуміємо, що суп може бути смачним і без цього, а солодощі потрібно їсти помірно, адже це ті ж самі легкозасвоювані вуглеводи, які не лише призводять до проблем з фігурою, але й викликають звикання.

Газована вода

Без газованої води не обходиться жодне дитяче свято. Усі в захваті від шипучих солодких і прохолодних напоїв кольорів веселки, але ось навряд чи діти замислюються, що насправді газована вода – справжній вбивця зубів і шлунку. Багата на цукор, штучні підсолоджувачі, консерванти, ароматизатори, вона приносить виключно шкоду організму, сприяючи розвитку ожиріння.

По темі