Українські важкоатлети вибороли 37 медалей чемпіонату Європи

З 1 по 10 липня в Кишиневі (Молдова) проходив чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та 17 років, зібравший сотню спортсменів з європейських країн.

Україну на цих змаганнях представляли27 важкоатлетів та важкоатлеток. Наша збірна вдало виступила та завоювала 37 медалей: 3 – золоти, 21 – срібну та 13 бронзових.

Варто відзначити виступ Катерини Малащук. Дівчина у віковій категорії до 15 років виборола дві золоті, одну срібну медалі та встановила рекорд Європи в ривку. У ваговій категорії до 45 кг Катерина у видовищній боротьбі виборола титул переможниці з результатом в сумі двоборства 142 кг. Золото в ривку з результатом 66 кг, і це також новий рекорд Європи. І з результатом 76 кг в поштовху наша спортсменка отримала ще одну срібну медаль.

Золото і два срібла виборов Сергій Котелевський. У ваговій категорії до 61 кг Сергій з результатом в сумі двоборства 209 кг отримав срібну нагороду, ще одне срібло здобув в поштовху з результатом 108 кг і в ривку результат 101 кг приніс нашому спортсмену золоту медаль.

Наумова Софія стала володаркою трьох срібних медалей серед дівчат до 17 років. У ваговій категорії до 45 кг наша спортсменка з Луганської області впевнено здобула срібло в ривку, поштовху та сумі двоборства з результатом 124 кг (ривок 59 кг, поштовх 65 кг).