Україна здобуває третю перемогу в кваліфікації до ЧС-2024 з пляжного футболу

Українська збірна з пляжного футболу продовжує вражати своїми успіхами в європейській кваліфікації до Чемпіонату світу 2024. У третьому матчі групового етапу вони перемогли команду Литви з рахунком 4:1.

Путівку до чвертьфіналу “синьо-жовті” здобули достроково, в перших двох турах перегравши збірні Іспанії (4:3) та Польщі (3:2). У матчі ж з литовцями підопічні Миколи Костенка й Олександра Корнійчука визначали свою фінальну позицію в групі.

Як пройшов матч

У початковому періоді українці змогли вийти вперед, забивши два голи. Їх авторами стали Андрій Пашко та Ярослав Заворотний. Однак, литовці не збиралися здаватися і зуміли скоротити різницю в рахунку. М’яч забив форвард Пауліус Гієдраїтіс – 2:1.

До кінця ж поєдинку контролювати гру продовжували наші спортсмени: у другій 12-хвилинці Олег Зборовський відновив різницю у два м’ячі, а Андрій Борсук виконав фінальний удар.

Група В. Турнірна таблиця

  1. Україна — 8 очок (3 матчі), 11:6 (різниця голів)
  2. Іспанія — 3 (2), 10:6
  3. Польща — 3 (2), 5:4
  4. Литва — 0 (3), 4:14

До заключної частини ЧС-2024, який відбудеться в Дубаї з 15 по 25 лютого, вийдуть чотири найсильніші команди європейської кваліфікації  — всі учасники півфіналів.