Малина: користь для здоров’я без шкоди для фігури

Малина дуже популярна серед українців. У рейтингу улюблених фруктів вона залишається на вершині. Вона має не лише неповторний смак і аромат, але і безліч вітамінів, які корисні для нашого здоров’я.

Чим багата малина

Вона містить цінні вітаміни та мінерали, такі як вітамін С і Е (природні антиоксиданти), вітаміни групи В: В1, В2, В6, фолієву кислоту, калій, кальцій, фосфор, магній, залізо. Листя малини мають більший вміст аскорбінової кислоти, ніж плоди.

Також малина є джерелом фітамінів – це цінні рослинні сполуки, за властивостями схожі з вітамінами. Важливо, що ці сполуки надходять тільки з рослин, і організм людини, на жаль, не має можливості їх синтезувати. Фітаміни називаються фенольними антиоксидантами, які підтримують функціонування нашого організму.

Смачна і некалорійна

Малина ще містить органічні кислоти: лимонну, яблучну, саліцилову та понад 100 різних ефірних масел, що пояснює її характерний смак і запах.

Малина надзвичайно цінна вмістом клітковини, пектинів і слизових речовин, які позитивно впливають на роботу травної системи. У 100-грамовій порції цих смачних фруктів міститься 6,7 г клітковини. Гарною новиною для людей, які піклуються про свою фігуру, є калорійність малини – на 100 г плодів всього 33 ккал.