Яке взуття для тренування вибрати: практичні поради

Силовими тренуваннями займається все більше людей. Своєю популярністю вони зобов’язані тим, що не вимагають від нас спеціального обладнання. У принципі, кожен володар абонементу в тренажерному залі може тренуватися без особливого додаткового обладнання. Однак, варто звернути увагу на взуття, залежно від типу тренувань, які ми проводимо.

Спортивне взуття для тренажерного залу

Вибираючи взуття для залу, слід звернути увагу на те, які вправи будемо в ньому виконувати. Найпоширенішим типом взуття в спортзалі є кросівки на товстій підошві, що забезпечує хорошу амортизацію. Це чудовий вибір, якщо ви тренуєтеся на біговій доріжці або інших аеробних тренажерах. Однак, якщо тренування в основному базуються на піднятті тягарів, кросівки будуть не найкращим рішенням. Для силових вправ стоячи, стабільність і хороше прилягання стопи до землі дуже важливі, а якщо наше тіло і підлога розділені товстим шаром матеріалу, буде набагато складніше підтримувати правильну поставу. Крім того, піднімаючи важкі ваги, ми наражаємося на травми суглобів, спричинені вищезгаданою відсутністю стабільності.

У такому випадку хорошим рішенням може стати просте взуття на плоскій підошві, наприклад, кеди. Вони підійдуть як для типових силових вправ, так і для коротких тренувань на біговій доріжці, велосипеді або еліптичному тренажері.

Взуття для професійних спортсменів

Якщо ваші тренування набагато важчі, ніж у початківців, і базуються на вправах зі штангою або гантелями, і у вашому плані тренувань є такі вправи, як присідання та станова тяга, можливо, варто розглянути взуття, розроблене спеціально для важкої атлетики. Характерними особливостями цього виду взуття є дуже тверда і жорстка підошва і підвищений каблук. Це полегшує стабілізацію та робить вправи безпечними, а вищезгадане підвищення полегшує виконання присідань.