Дієтолог назвала найкориснішу олію для приготування

Рослинна олія – важливе джерело вітаміну Е та насичених жирів. Однак, не всі олії корисні. Дієтолог Еббі Шарп дала пораду, яку саме обрати для приготування.

Найкорисніша олія

Шарп зазначила, що олія неодмінно повинна бути в раціоні, оскільки жирні кислоті, які в ній містяться, мають унікальні переваги та відіграють свою роль у функціонуванні організму.

Найкориснішою олією дієтолог назвала олію льону, бо вона багата омега-3 жирними кислотами. Проте, вона не підходить для смаження, адже має низьку температуру димлення.

Яку обрати для смаження

Для приготування їжі, за її словами, краще використовувати олію авокадо та оливкову. Ці види олій містять мононенасичені і поліненасичені жири, і здатні знижувати “поганий” холестерин. А олія авокадо ще багата вітаміном D, у ній міститься 50% його денної норми, і антиоксидантами.

Шарп рекомендує використовувати нерафіновану олію, адже процес рафінації позбавляє олію поживних речовин. Однак, наголосила, що такий тип олії зазвичай дорожчий і має менший термін зберігання.