Черешня: користь та шкода для організма

Літо – пора різноманітних фруктів та овочів. Особливе місце серед них займає черешня. Вона не тільки смачна, а ще й корисна для здоров’я.

Користь черешні

Черешня багата на вітаміни групи В, А, Е, РР, безліччю поживних речовин і корисних елементів. Пів кілограма черешні забезпечує добову норму вітаміну С.

Ця ягода містить багато натурального цукру, що є джерелом енергії. Містить мелатонін, гормон, що відповідає за регуляцію сну. Бета-каротин, який покращує зір.

У черешні багато антиоксидантів, аж 114. Вони разом з вітаміном А покращують стан шкіри, допомагають очистити організм від шлаків та токсинів.

Завдяки високому вмісту клітковини, ця ягода покращує травлення. До тог ж в 100 г черешні усього 55 ккал.

У ній міститься калій, який допоможе від м’язових судом та тим, хто страждає від нападів ревматизму, артриту та подагри. Є саліцилова кислота, яка має знеболювальну дію.

Темна черешня покращує роботу мозку. А каротиноїди, флавоноїди та залізо, якими рясніє ягода – корисні для здоров’я крові.

Кому не можня їсти черешню

Не дивлячиь на безліч корисних властивостей, є ті, кому черешню їсти не слід:

  • алергікам (може викликати висипання),
  • людям з гастритом, з підвищеною кислотністю шлункового соку та проблемним шлунком (може визвати вздуття, діарею),
  • діабетикам,
  • маленьким дітям давати черешню у невеликій кількості.