Останні новини

Олімпійський чемпіон Лаша Шавдатуашвілі провів майстер для дзюдоїстів Дніпропетровщини

- 27 Жовтня 2024, 14:10

До Дніпра завітав олімпійський чемпіон Лондона-2012, срібний призер Токіо-2020 та бронзовий призер Ріо-2016, чемпіон світу і Європи Лаша Шавдатуашвілі. Він провів майстерклас та відкрите тренування для вихованців місцевих шкіл із дзюдо.

“Я дуже радий, що приїхав сюди. Зустрів сьогодні багато дітей і бачив щастя у їхніх очах. Я щасливий від цього. Сьогодні показав вихованцям місцевих шкіл дзюдо декілька кидків та передам їм власний досвід. Це важливо і для мене також”, – зазначив Лаша Шавдатуашвілі.

За ініціативи Президента Федерації дзюдо України Михайла Кошляка титулований грузинський дзюдоїст проведе такі майстеркласи у трьох містах України.

  • 25 жовтня – Дніпро;
  • 27 жовтня – Київ;
  • 28 жовтня – Львів.

“Я давно стежу за досягненнями Лаші Шавдатуашвілі, ба більше, він мені подобається не тільки як спортсмен, а й як людина. Тому ми вирішили запросити його до нас на Батьківщину. В мене дружні стосунки з віцепрезидентом Федерації дзюдо Грузії, ми з ним під час олімпіади дійшли згоди, що можливо буде реалізувати приїзд Лаші в Україну. У Дніпрі це лише початок серії майстеркласів, далі олімпійський чемпіон ще завітає до Києва та Львова”, – зазначив Президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

У Дніпрі подія зібрала понад 300 дзюдоїстів місцевих та обласних федерацій, які із натхненням спостерігали за майстеркласом свого кумира та переймали неоціненний досвід. Лаша Шавдатуашвілі поділився секретами боротьби на татамі та показав корисні прийоми, які допоможуть юним спортсменам підвищити рівень майстерності.

“Від майстеркласу купа приємних вражень. Це класний досвід, який стане в нагоді та допоможе досягати нових перемог”, – розповів дзюдоїст Владислав Лисенко.

Відзначимо, що у межах ініціативи президента Федерації дзюдо України Михайла Кошляка вже відбулися майстеркласи Дар’ї Білодід, Георгія Зантараї, Якова Хаммо, Єлизавети Литвиненко, Геннадія Білодіда та Романа Гонтюка.

Олімпійський чемпіон Лаша Шавдатуашвілі провів майстер для дзюдоїстів ДніпропетровщиниОлімпійський чемпіон Лаша Шавдатуашвілі провів майстер для дзюдоїстів ДніпропетровщиниОлімпійський чемпіон Лаша Шавдатуашвілі провів майстер для дзюдоїстів Дніпропетровщини

Джерело: “Відкритий”

Читайте також:

По темі