Магучіх зізналася, куди витратила призові за перемогу на Олімпіаді у Парижі

23-річна українська легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла, що значну частину грошей, виграних на Олімпіаді-2024, витратила на благодійність та допомогу ЗСУ.

“Було складне питання, куди витратити призові. Частину грошей отримала моя команда, яка допомагала мені досягати успіху. Інша частина – на благодійність. Але якщо про UA Animals я знала про їхні притулки, то з іншим було важче.

500 тисяч гривень перевела на патронатну службу Азова, ще 500 тисяч – госпіталям, а ще 1 млн – Лачену. Я з ним особисто познайомилася раніше, і я знала, що цей мільйон піде на автомобілі. Вони, звісно, ​​були дуже раді.

Це перші публічні донати мої. Не показувала раніше привселюдно – не знаю чому. Мені здається, людям потрібно показувати, що ти теж береш участь, щоб усі брали участь, і не має значення, якщо це будуть невеликі суми”, – сказала Магучіх у коментарі Youtube-каналу “Ми – Україна”.

Нагадаємо, сезон-2024 став найуспішнішим у кар’єрі Магучіх. У ньому спортсменка з Дніпра об’єднала золоті нагороди Олімпійських ігор та чемпіонату Європи, виграла свій третій титул Діамантової ліги і перевершила світовий рекорд (2.10 метра), який тримався 37 років.

Читайте також: