Збірна України з пляжного футболу вдруге перемогла Норвегію у відборі ЧС-2025

Збірна України з пляжного футболу завершила груповий етап європейської кваліфікації чемпіонату світу-2025 черговою – другою за три дні – перемогою над командою Норвегії з рахунком 6:2.

На відміну від стартового тріумфу (8:2), коли вже в першому періоді всі питання було знято, цього разу скандинавська команда зуміла дати бій супернику, що перевершує її в класі.

Україна виграла першу 12-хвилинку з мінімальним рахунком, до середини другого періоду повела 3:0, але до перерви норвежці зуміли скоротити рахунок до мінімуму. І лише в третьому ігровому відрізку “синьо-жовті” добили суперника, оформивши три голи.

Повторний матч Україні та Норвегії довелося проводити тому, що у групі F не виявилося четвертої команди (через відмову від участі збірних Румунії та Туреччини). Тому організатори вирішили провести додаткові стикові матчі у “неповних” групах між командами, які посіли 2-3 місця.

Нагадаємо, Україна раніше вийшла до 1/8 фіналу з другого місця. Після стартового тріумфу наші співвітчизники в іспанському Кадісі зазнали поразки від Польщі (1:8).

Вісім переможців матчів 1/8 фіналу сформують дві групи. Четвірка найсильніших кваліфікується у фінальну частину ЧС-2025, яка пройде на Сейшельських островах у травні наступного року.

Збірна України раніше тричі виступала у фінальній частині чемпіонатів світу з пляжного футболу (2005, 2011, 2013).

Читайте також: