Молодіжна збірна України перемогла Сербію у відбірковому турнірі Євро-2025

6 вересня в Ризі молодіжна збірна України провела черговий поєдинок у відбірному турнірі Євро-2025 (U-21). Суперником була команда Сербії.

Матч видався напруженим. Вже на 7-й хвилині після навісу з кутового м’яч опинився у Баждара, який переправив його у ворота збірної України.

Наша команда відігралася на 34-й хвилині. Батагов зробив хорошу передачу на хід Волошину, який у дотик від лінії штрафного пробив точно в кут — 1:1. На 41-й хвилині Волошин мав шанс вивести нашу команду вперед. Назар змістився з лівого флангу в центр і пробив у дальній кут, однак кіпер сербської збірної кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий.

На початку другого тайму Волошин знову змістився з лівого флангу в центр і знову небезпечно пробив. І ще раз збірну Сербії врятував її голкіпер.

На 58-й хвилині сербський воротар збив Квасницю, який намагався зіграти на добиванні, і суддя без вагань призначив пенальті. Його ударом по центру воріт реалізував Ярмолюк.

На 87-й хвилині українці мали шанс збільшити свою перевагу. Однак удар Федора з лінії штрафного майданчика прийшовся у стійку.

Отже, 2:1 — перемога молодіжної збірної України, яка гарантує їй щонайменше участь у плей-оф відбору. Тепер Україна посідає 1 місце в групі, має 21 очко, Англія на 2-му місці (18 очок), Сербія – 3-тя (10 очок).

Євро-2025 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група F

Україна (U-21) — Сербія (U-21) — 2:1 (1:1)

Голи: Волошин (34), Ярмолюк (58, з пенальті) — Баждар (7).

У фінальній частині Євро-2025 (U-21) виступатимуть 16 команд: Словаччина та ще 15 збірних, що приєднаються до неї за результатами відбору.

Читайте також: