Переможний старт: молодіжна збірна України U21 здолала Хорватію на Євро-2023

21 червня, збірна України з футболу U21 зіграла свій перший матч на груповому етапі молодіжного чемпіонату Європи 2023. “Синьо-жовті” розпочали турнір з перемоги над Хорватією – 2:0. Зустріч відбулася на стадіоні “Джулешти” у Бухаресті.

Як пройшов матч

Протягом більшої частини гри Україна контролювала події на полі, незважаючи на те, що Хорватія вважалась фаворитом букмекерів.

Відкрив рахунок півзахисник азербайджанського клубу “Сабах” Олексій Кащук на 19-ій хвилині матчу. Він здійснив сольний прохід до центру штрафного та точним ударом пройшов м’ячем повз голкіпера хорватів.

Після перерви українці подвоїли перевагу. На 48-ій хвилині нападник донецького “Шахтаря” Данило Сікан вдало пробив головою з лінії воротарського майданчика.

Зазначимо, що українські спортсмени пройшли кваліфікаційний етап через стадію плей-оф та вперше за 12 років змогли виступити у фінальній частині Євро U21.

Наступний поєдинок підопічні Руслана Ротаня проведуть вже цієї суботи, 24 червня, з командою Румунії, яка є господарем турніру (початок о 19:00 за київським часом).

Молодіжний чемпіонат Європи 2023 триватиме з 21 червня до 8 липня у Румунії та Грузії.