Світоліна здобула вольову перемогу над китаянкою Ван та вийшла до другого кола турніру WTA 1000 в Цинциннаті

Екс-перша ракетка України Еліна Світоліна (30 WTA) здобула вольову перемогу над китаянкою Яфань Ван (62 WTA) на хардовому турнірі WTA 1000 у Цинциннаті (США) за три сети.

Світоліна виграла перший гейм на подачі суперниці, але не змогла зберегти перевагу. Ван здійснила перший брейк у сьомому геймі, а в 11-му геймі на подачі Світоліної реалізувала четвертий брейкпойнт. Перший сет закінчився поразкою Еліни 5:7.

У другому сеті суперниці йшли рівно до шостого гейму, коли Світоліна зробила брейк на подачі суперниці і вийшла вперед. Після цього обидві тенісистки зберегли свої подачі, але переваги Еліни вистачило, щоб зрівняти загальний рахунок у матчі.

На початку вирішальної третьої партії Еліна змусила суперницю помилитися на своїй подачі і виграла гейм. При рахунку 3:2 українка зробила ривок у три гейми та виграла партію з рахунком 6:2.

Поєдинок тривав 2 години та 11 хвилин. За цей час Світоліна зробила дев’ять ейсів та припустилась п’яти подвійних помилок.

  • WTA 1000. Цинциннаті. 1/32 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) — Яфань Ван (Китай) — 2:1 (5:7, 6:3, 6:2)

У другому колі турніру Еліна зустрінеться з переможницею матчу між італійкою Лучією Бронцетті (68 WTA) та Вікторією Азаренко (19 WTA), яка виступає під нейтральним прапором.

Нагадаємо, на WTA 1000 у Цинциннаті виступають чотири українки. Окрім Світоліної, до другого кола вже пробилася Марта Костюк. Також на корти вийдуть Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна.

Читайте також: