Костюк здобула перемогу над першою ракеткою Бельгії на старті WTA 1000 в Цинциннаті

Перша ракетка України Марта Костюк (20 WTA) здобула упевнену перемогу над першою ракеткою Бельгії Елізе Мертенс (32 WTA) на хардовому турнірі WTA 1000 у Цинциннаті (США) за три сети.

Перший сет минув для українки дуже напруженим: Костюк відіграла два брейкпойнти на своїй подачі та виграла стартовий гейм. У шостому геймі Марта не реалізувала три брейкпойнти, але в десятому зробила брейк на подачі суперниці та виграла сет.

У другому сеті Марта поступилася представниці Бельгії. Хоча українка виграла перший гейм, Мертенс відповіла ривком і взяла п’ять наступних геймів. У результаті, бельгійка завершила сет за 36 хвилин з рахунком 6:2.

На початку третього сету Мертенс зробила брейк, але Костюк ривком у три гейми перехопила лідерство і перемогла з рахунком 6:4.

Поєдинок тривав 2 години та 20 хвилин, за цей час Марта зробила чотири ейси та дванадцять подвійних помилок.

  • WTA 1000. Цинциннаті. 1/32 фіналу

Елізе Мертенс (Бельгія) — Марта Костюк (Україна, 15) — 1:2 (4:6, 6:2, 4:6)

Суперницею Костюк в 1/16 фіналу буде новозеландка Лулу Сун (64 WTA), яка в першому раунді турніру переграла чешку Лінду Носкову (29 WTA) за два сети.

В основі WTA 1000 у Цинциннаті загалом стартують чотири українки: крім Костюк на місцеві корти також вийдуть Еліна Світоліна, Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна.

Читайте також: