Марта Костюк переграла Еліну Світоліну та вийшла до третього кола тисячника в Торонто

Українські тенісистки Марта Костюк (20 WTA) та Еліна Світоліна (34 WTA) зіграли між собою у другому колі турніру WTA 1000 у Торонто. Марта переграла Еліну за підсумками трьох сетів.

У першому сеті Костюк відірвалася від Світоліної брейком при рахунку 3:1, а потім закріпила перевагу на власній подачі. Завершити стартовий сет Марта змогла на подачі суперниці за рахунку 5:2. Цей гейм став найдовшим у матчі: Костюк не реалізувала п’ять сетболів, перш ніж виграла вирішальне очко — 6:2 після 39 хвилин на корті.

У другому сеті ініціативу на корті перехопила Світоліна. Відсоток перших подач Костюк знизився до 40%, і Еліна змогла зробити два брейки, завершивши сет за півгодини з рахунком 6:2.

Світоліна мала шанс зробити брейк і за рахунку 1:1 у третьому сеті, але Костюк вдалося відіграти три брейкпойнти. У наступному ж геймі Еліна допустила подвійну помилку і програла брейкпойнт Марті, яка повела з рахунком 3:1.

Вирішальний сет завершився рахунком 6:2 на користь Костюк. Марта реалізувала матчбол на подачі суперниці, коли Світоліна не влучила в межі корту.

Матч тривав майже дві години. За цей час Марта виконала два ейси, зробила 7 подвійних помилок і реалізувала 3 з 10 брейк-пойнтів. У Еліни на рахунку 2 ейси, 7 подвійних помилок і 2 використані брейк-пойнти з 10.

  • WTA 1000. Торонто. 1/16 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) — Марта Костюк (Україна, 11) — 1:2 (2:6, 6:2, 2:6)

У третьому колі Костюк зіграє проти переможниці матчу Емма Наварро — Магда Лінетт.

Читайте також: